Начин на приготвяне
В дълбока купа чукваме яйцето, сипваме олиото и захарта и разбиваме хубаво, докато се разтвори напълно захарта. След това сипваме вътре и газираната вода, разбъркваме внимателно с лъжица или шпатула и прибавяме царевичното брашно, какаото и бакпулвера, отново разбъркваме и постепенно прибавяме бяло брашно, докато се получи гладка хомогенна кексова смес.
След като сместа е готова, я изсипваме и разстиламе равномерно в намазнена и набрашнена кексова форма. Печем 15 мин. на 170 градуса, след което увеличаваме на 200 градуса за още 10-15 мин. или до готовност.
Докато кексът се пече, си приготвяме глазурата по следния начин: бананът и ягодите се почистват и нарязват (бананът на малки кубчета, ягодите - на резени). След като сме нарязани плодовете, ги слагаме в малка тенджера, сипваме върху тях захарта и водата, слагаме тенджерата на слаб огън и периодично разбъркваме, докато омекнат плодовете.
След като кексът е изпечен, го оставяме да се охлади, изкарваме го от формата и го декорираме с готовата глазура.
Коментари