Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Вита питка със сирене

Вита питка със сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Вита питка със сирене
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме (около 600 мл)
  • олио
  • сирене - 250 - 300 г
  • кашкавал - 50 г
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след това се прибавят яйцата, олиото, оцета, сипва се малко брашно, солта и захарта, разбърква се и се добавя още брашно, докато се получи меко тесто.

Тестото се оставя да втаса. След като тестото е готово, се разделя на седем равни части. Всяка една от частите се разточва(не много тънко), поръсва се с малко сирене, навива се и се поставя в намазана с мазнина тава.

Така се прави и с останалото тесто. След като сме навили питката я оставяме да втаса отново( да напълни тавата). Печем в загрята фурна на 180-220 градуса за около 40 мин., като малко преди да е напълно изпечена я поръсваме с настърган кашкавал.

След като е изпечена питката я изваждаме от фурната, поръсваме я с шарена сол и я покриваме с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: