Начин на приготвяне
Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след това се прибавят яйцата, олиото, оцета, сипва се малко брашно, солта и захарта, разбърква се и се добавя още брашно, докато се получи меко тесто.
Тестото се оставя да втаса. След като тестото е готово, се разделя на седем равни части. Всяка една от частите се разточва(не много тънко), поръсва се с малко сирене, навива се и се поставя в намазана с мазнина тава.
Така се прави и с останалото тесто. След като сме навили питката я оставяме да втаса отново( да напълни тавата). Печем в загрята фурна на 180-220 градуса за около 40 мин., като малко преди да е напълно изпечена я поръсваме с настърган кашкавал.
След като е изпечена питката я изваждаме от фурната, поръсваме я с шарена сол и я покриваме с кърпа.