Начин на приготвяне
Посочените продукти се слагат в контейнера на хлебопекарната в реда, в който са написани.
Аз настройвам машината на програма месене и втасване /без печене/ за 1 кг.
След първия звуков сигнал на машината по желание може да се добавят 10-15 г микс от семена.
Когато тестото е втасало, се изважда върху набрашнен плот и се разделя на 2-3 еднакви топки.
Всяка една топка се разточва на тънка кора с дебелина 0.5 см, поръсва се с рендосан кашкавал и се намазва с разтопено масло.
Кората се навива, а двата ѝ края се усукват в различни посоки.
Всяка една усуканата кора се подрежда в тава с хартия за печене.
Вече подредената питка се оставя да втаса 15-20 минути на стайна температура, намазва се с жълтък и се поръсва със сусам /по желание/.
Пече се домашната пита в предварително загрята фурна на 220°C за около 30-40 минути.
На 15-20 минута намалете фурната на 200 °C.
Изпечената питка завийте с кърпа витата питка с кашкавал.