Бързи агнешки котлети

РиолинаРиолина
Новак
1
Бързи агнешки котлети2 / 2
03/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг котлети
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • чесън - 1 връзка пресен
  • лук - 5 връзки пресен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чубрица - 1 супена лъжица
  • сол - 1 супена лъжица
  • черен пипер - 1 супена лъжица
  • червен пипер - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките котлети, предварително овкусени с чубрица, сол, старият чесън, черен и червен пипер се слагат върху фолио в тавичка с 1 ч.чаша вода за около час, да се запече.

След това отгоре се разпределят ситно нарязани - магданозът, джодженът, пресният чесън, перата от пет връзки кромид лук, малко сол, черен пипер и още час във фурната, покрито с отново с фолио, за да се задушат зеленчуците.

След което фолиото се маха -и ястието се пече до пълното изпичане. Мазнина не е нужно да се слага! Да ви е сладко! А забравих, че после с чаша винце или биричка се допълва вкусът!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: