Начин на приготвяне
Пригответе си 10 дървени шишчета.
Маринатата приготвяме, като в купа с капак сипваме соевия сос, водата, малко чубрица, черен и червен пипер, щипка захар и сока от главата кромид лук (настъргваме или смиламе лука и след това го изстискваме) и разбъркваме.
Месото се нарязва на хапки и се сипва в маринатата, оставя се да престои за поне 2 часа.
След като месото се е мариновало, почистваме чушките, нарязваме ги на парчета и ги слагаме при месото.
Лука също го почистваме, режем главичката на две и я слагаме при месото, разбъркваме и започваме да набождаме на шишчетата.
Редуваме месо чушка и накрая едно парче лук.
Печем на загрята скара (не много силна) като завъртаме шишчетата да се изпекат от всички страни.
Маринованите свински шишчета на скара са много вкусни.
Коментари