Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко със зеленчуци и мед

Агнешко със зеленчуци и мед

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254942644322
Агнешко със зеленчуци и мед1 / 2
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • моркови - 300 г нарязани на ленти
  • чушки - 300 г зелени и червени
  • лук - 300 г кромид
  • лук - 300 г пресен
  • чесън - 100 г
  • картофи - 500 г нарязани на филийки
  • грах - 100 г
  • домати - 1 буркан
  • мед - 5 с.л
  • бяло вино
  • черен пипер
  • розмарин
  • девесил
  • джоджен
  • морска сол
  • олио
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се запържва до златисто, изважда се от тигана и се задушава в тенджера. В останалото олио се запържват зеленчуците(без картофите). Първо се слага лукът, после морковите, чушката, чесънът, грахът и накрая се добавят доматите.

Слагат се първо зеленчуците в гювеча. В тигана се запържва и малко червен пипер. Редят се картофите и отгоре месото. Залива се с червения пипер и бялото вино.

Добавя се малко вода, размита с мед.Пече се на 180 градуса 3 часа. Бон апети :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Уникално се получава и ако се добави праз лук :)
08.01.2017 16:17
Албена Асенова
Албена Асенова
Тази рецепта не я бях видяла.Интересно ще е стоя леко сладък вкус.
14.05.2016 11:01
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не съм пробвала със мед но ми се струва много апетитно.
14.05.2016 10:56
2