Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак със захар и стафиди

Козунак със захар и стафиди

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Козунак със захар и стафиди
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • прясно - 250 г
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 2 пак.
  • брашно - 1 кг.
  • яйца - 1 бр. жълтък за намазване
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топло прясно мляко заедно с 1 с. л. захар и се оставя на топло да бухне. След това яйцата се разбиват със захарта, като постепенно се добавя олио.

Прибавя се втасалата мая, ванилиите и брашното. Омесва се меко тесто. Оставя се да бухне на топло, след което се добавят стафиди и отново се премесва.

От тестото се откъсват топчета, които се оформят с големина на биренки. Нареждат се в тава по въображение. Оставят се да втасат още малко. Намазват се с разбития жълтък с няколко капки олио и се поръсва обилно със захар. Пече се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: