Козуначено руло с домашно сладко

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140315225
04/05/2016
"Ако сте от онези, които обичат да похапват късно вечер, тази рецепта е за вас "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 961
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в половината от топлото мляко с малко захар и брашно. Яйцата със захарта разбивам много добре.

Пресявам брашното и прибавям от млечната смес. Добавям и шупналата мая. Започвам да меся и постепенно добавям от мазнината.

Оставям тестото на топло, покрито с кърпа, и след като е готово го разделям на 2 части, като едната разстилам на намазнен плот във форма на заоблен триъгълник и от широката част до средата намазвам със сладкото.

С втората част процедирам по същия начин. Навивам на руло и оставям да втаса. След като е втасало мажа със разбито яйце и посипвам със захар. Пека в загрята фурна на 160 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусно е с домашно сладко от сини сливи или друго - вкусотия !
0
0
Тодорка Спасова
Много вкусно се получи.
0
0
Ваня Георгиева
Пробвайте, не е толкова трудно. Изпичането е по-важно, трябва да пробваш със дървено шишче дали е изпечено защото сладкото малко забавя процеса на печене.:)
0
0