Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Сиропирана шоколадова торта с крем

Сиропирана шоколадова торта с крем

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Сиропирана шоколадова торта с крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1/2 пакетче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 с.л. бикарбонат
  • брашно - колкото поеме
  • за крема
  • сметана - 1 пакет
  • прясно мляко - 3 в.ч.
  • течен шоколад - 1 кофичка, малка
  • за сиропа
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Яйцето и захарта се разбъркват добре. След това се добавя прясно мляко, олио и отново се разбърква. Добавя се какаото и брашното заедно със содата.

Получената смес се изсипва в намазнена тава и се пече в загрята фурна, докато бухне. Изкарва се и се оставя да изстине. След това с клечка кибрит се правят дупки по тестото.

Сироп: Прясното мляко се сварява и се разбива заедно с яйцето. С приготвения сироп се залива готовото тесто.

Крем: сметаната се разбърква с прясното мляко и се намазва сиропираното тесто. Отново се слага във фурната да се пече. След това, докато още е топло, се намазва обилно с течен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: