Хляб с моркови, копър и чесън в хлебопекарна

04/05/2016
Diana
отDianaЧирак6110981
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 474
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете си гъст айрян от топла вода и кисело мляко висок процент. Нека айрянът е в съотношение 1:1. Смесете го с олиото и меда и сложете в машината за хляб.

Настържете морковите и прибавете и тях. Отгоре сипете половината количество брашно, след което поръсете самардалата и накрая останалото количество брашно. Най-отгоре начупете маята.

Хлебопекарната се настройва на програма за бял хляб с продължителност поне 3 часа, грамаж 750 г. и средно изпечена коричка. Наблюдавайте тестото, може да се наложи да добавите малко брашно или течност.

Намачкайте чесъна и го смесете добре с копъра. Добавете ги при тестото при звуковия сигнал.

Резултатът е чудесен, ароматен и много мек хляб. Опитайте!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар