Печено пиленце

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Всеки знае как се пече пиле, но истински вкусно пиле се приготвя точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • масло - 1 пакетче
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • хималайска сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • бира - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и изкисва в подсолена вода поне 3- 4 часа. След това се слага в тавата, в която ще се пече, и цялото се намазва с масло.

Маслото, което остана, се нарязва на парченца и се слага по едно под всяко крило и при бутчетата, а другите парчета се пъхат в самото пиле заедно с няколко скилидки чесън.

Пилето отгоре се посолява с хималайска сол и се поръсва с малко черен и червен пипер.

Бирата се налива в тавата и пилето се завива във фолио. Пече се пилето около час на 200 градуса, а след това се маха фолиото и се допича още 30 минути на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: