Печени чушки във фурна

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Печени чушки във фурна
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Без пушек, без миризми - лесно и бързо изпечете чушките във фурната"

Необходими Продукти

  • чушки - 1.5 кг зелени сиврия
  • червен лук - 1 бр. голяма глава
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • зехтин
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме алуминиево фолио върху решетката на фурната и я качваме на предпоследния рафт. Пускаме фурната да загрява на максималните градуси (при мен 275°С).

Подреждаме измитите и подсушени чушки Сиврия върху фолиото в загрятата фурна. След като се изпекат от едната страна, отваряме фурната и ги обръщаме.

След като се опекат и от двете страни ги изваждаме и ги слагаме в найлоново пликче или тенджера с капак, за да се задушат.

След 30-40 минути, когато са леко поизстинали, ги обелваме и ги подреждаме в дълбока чиния. Върху тях поръсваме нарязания на тънки полумесеци лук, а отгоре и магданоз. Овкусяваме със сол, зехтин и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз ги пека на електрическия грил или впартигрила.
18.05.2016 07:21
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
никога не съм ги правила червен лук,ние винаги с чесън ги ядем
17.05.2016 15:06
2
2
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много са ни любими вкъщи!
17.05.2016 15:02
1
1
Покажи всички подкоментари