Чушки бюрек на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чушки бюрек на фурна1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Опасно вкусни чушки бюрек на фурна, които няма да може да спрете да хапвате!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 броя печени капии, здрави и обелени
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 150 г настърган + 150 г за поръсване
  • яйца - 2 броя
  • къри - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 с.л. при нужда
  • галета
  • чесън - няколко скилидки
  • моцарела - около 200 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето и го разбъркайте със 100-150 г настърган кашкавал, яйцата и подправките на вкус.

Ако плънката е много рядка, добавете брашно, за да се сгъсти и за да не изтече после от чушките.

Напълнете обелените капии, овалвайте ги в малко галета и ги подреждайте в намаслена тава.

Разпръснете нарязан на тънки филийки чесън отгоре, върху всяка чушка сложете по резен моцарела и полейте със струйка зехтин.

Сложете ястието да се пече в силно загрята фурна за около 15 минути.

Извадете чушките бюрек от фурната, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете да се запекат до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
517
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
До сега не съм се пробвала да ги правя на фурна, но вашата рецепта много ме изкуши и ще я пробвам задължително.
08.01.2016 23:22
3
gost
gost
Няма ли да е по лесно първо да се овалят в галета и после д а се пълнят?
16.06.2015 11:39
2
Мария
Мария
Снимката обикновено я слагат админите, не си го изкарвайте на авторите на рецептите.
21.09.2013 12:45
4
Еленка Ганчева
Еленка Ганчева
Рецептата е добра но това което давате на снимката няма нищо общо със чушки бюрек на фурна това са зелеви листа със нещо дори неможеш да разбереш какво е точно ,така че е време да гледате за каква рецепта става въпрос и каква снимка слагате там!
02.07.2013 22:20
1
1
1
Покажи всички подкоментари
диди
диди
Чудесна рецепта, лесна, вкусна и здравословна! Поздравления:)
21.04.2013 15:11