Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се измиват и се слагат в съд с подсолена вода на котлон. Варят се около час, отцеждат се и нарязваме на парченца.
В подходящ съд с олиото се запържва почистен и нарязана пресен лук, гъби и ориз да стане прозрачен.
Добавят се нарязаните дреболии да се позапържат. Овкусява се с малко, сол черен и червен пипер. Налива се вода да покрие продуктите, може да се ползва и прецеден бульон от варенето на комплекта.
Прибавят се ситно нарязани листа от пресен джоджен. Щом набъбне оризът, сипваме в тава. Печем в загрята фурна до готовност на ориза.
Разбиват се яйцата с киселото мляко, с щипка сода и брашното. Когато водата е извряла и оризът е готов, заливаме дроб сармата и връщаме да се запече във фурната.
Добър апетит!
Коментари