Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Агнешка дроб сарма със зелении

Агнешка дроб сарма със зелении

Агнешка дроб сарма със зелении
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Напролет е най-вкусна, а за Гергьовден е направо задължителна - познахте, това е тази дроб сарма със зелен лук"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 800 г без белия дроб
  • зелен лук - 1 връзка
  • гъби - 300 г
  • ориз - 400 г
  • олио - 80 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - 1 връзка
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват и се слагат в съд с подсолена вода на котлон. Варят се около час, отцеждат се и нарязваме на парченца.

В подходящ съд с олиото се запържва почистен и нарязана пресен лук, гъби и ориз да стане прозрачен.

Добавят се нарязаните дреболии да се позапържат. Овкусява се с малко, сол черен и червен пипер. Налива се вода да покрие продуктите, може да се ползва и прецеден бульон от варенето на комплекта.

Прибавят се ситно нарязани листа от пресен джоджен. Щом набъбне оризът, сипваме в тава. Печем в загрята фурна до готовност на ориза.

Разбиват се яйцата с киселото мляко, с щипка сода и брашното. Когато водата е извряла и оризът е готов, заливаме дроб сармата и връщаме да се запече във фурната.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много добре се е получило!
15.05.2016 01:12