Крехко агнешко на фурна

07/05/2016
"Учете се от майсторите - перфектното агнешко се прави само със сол и червен пипер "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243 584
  • Преглеждания за месеца1478
  • Преглеждания за седмицата135
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества
Печено Агнешко

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции, така по-добре се изпича. Смесват се олиото, червеният, черният пипер и солта.

Всяко парче се намазва добре с получената паста, като се натрива. Нарежда се в тава, сипва се два пръста вода.

Покрива се с фолио и печем в загрята фурна за два часа. Колкото по-бавно се пече, по-крехко става.

Сваля се фолиото и запичаме още малко за златиста коричка. Поднасяме с дроб сарма, зелена салата или ориз.

Върви както с червено вино, така и с биричка.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Nina
Nina
27.04.2019 23:05
Аз добавих към марината ситно нарязан джоджен.
Стана страхотно!
3
0
К К
К К
15.05.2016 01:16
Вкусно! Браво!
0
0