Начин на приготвяне
Чушките, киселите краставички, лукът и магданозът се нарязват на ситно, хлябът се намокря, изстисква се излишната вода и се натрошава, всичко това се смесва в голяма купа. Прибавяме и каймата, яйцата, подправки и сол на вкус, прибавяме и кашкавала (настърган), всичко омесваме хубаво с ръце.
Панировката:Чукваме и разбъркваме хубаво яйцата за панировката с малко сол и черен пипер, в една чиния сипваме 2-3 с.л. галета, а в друга чиния сипваме 2-3 с.л. царевично брашно.
Загряваме олиото и с влажни ръце вземаме от готовата кайма и оформяме големи кюфтета, потапяме ги от двете страни първо в яйцата, след това в царевичното нишесте и последно е галетата, след това внимателно пускаме в олиото.
Така правим и с останалата кайма, като щом се изпържат от едната страна кюфтетата ги обръщаме да се изпържат и от другата.
Коментари