Начин на приготвяне
Активираме маята със половината топло мляко, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбиваме много добре яйцата със захарта. Пресяваме брашното, прибавяме и всички други продукти без маслото.
Месим така и по-късно започваме да добавяме по малко от мазнината, докато я поеме. Оставяме го да втаса след което разточвам 4 обли кори, които са поставени една върху друга, като са намазани с масло.
Разрязвам на 8 части без средата и усуквам всяко парче в една посока. От широката част разрязвам и издърпвам малко към тавата. Така всички парчета се оформят.
От началото съм оставила малко топче тесто, с което оформям цветето по средата, което прилича на малки калии. Оставям питката да втаса, след което я мажа с разбит жълтък и посипвам със захар. Пека на 150 градуса. След изпичането се маже със течен мед.
Коментари