Пълнен заек на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
08/05/2016
"Остава само да напълним догоре чиниите и да му се насладим "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 050
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнен Заек

Начин на приготвяне

Заекът се измива много добре и се осолява. В малка тенджера запържваме лука, дробчетата от заека с ориза, джоджена и пипера.

Добавяме малко водичка и така ври съвсем малко. Дърпаме от котлона и с тази смес пълним заека. Може да се добавят и малко гъби.

Зашиваме заека и го слагаме в плаке. Отделно сме нарязали още лук и него добавяме в плакето с вода, малко олио и сол.

Покриваме с алуминиево фолио и печем около час. Вадим от фурната и слагаме другата чаша ориз да поеме водата и пак покриваме с фолиото.

Най накрая малко запичаме без фолио, за да се зачерви.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
К К
К К
15.05.2016 01:47
Така приготвен е страхотен!
0
0
Джемиле Чешлиева
Отдавна заек не съм хапвала
0
0
К К
К К
15.05.2016 00:57
Това се класика! Аз също го правя така само дето го слага в голямо гювече и става страхотно и крехко!
0
0