Начин на приготвяне
Пилешкото месо се разрязва тъничко, но не до края, разтваря се като книга. Двете филета се оформят така. Върху стреч фолио се подреждат, отгоре се покриват с друго фолио и леко се начукват да се изтъни още мъничко.
Подреждат се плътно едно до друго и леко се застъпват, така че при навиване да се оформи като руло. Върху месото поръсвам сол, черен пипер, подреждам шунката, краставичките и кашкавала, внимателно навивам.
Готовото руло завивам в алуминиево фолио, което съм намазала от вътрешната страна с олио и посолила. Завивам стегнато като бонбон. Слагам да се пече във фурната.
През това време нарязвам краставицата и домата, подреждам и украсявам по желание. Готовото руло, оставям малко да изстине и с остър нож нарязвам на порции.
Коментари