Пица с шунка, сирена и яйце

08/05/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене8 мин.
Общо43 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо542
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва със захарта и топлото мляко и се добавят разбитите яйца и олиото, в брашното се прави кладенче и се добавя сместа, оформя се много меко и леко лепнещо тесто (тестото не се точи, а блата се оформя с ръцете направо в тавичката).

Вземете 1/3 от тестото и оформете блат от него направо в тавата, намажете с доматения сос смесен с подправките, поръсете с настърган кашкавал.

Подредете шунката, топеното сирене, царевицата и чукнете яйцето, сложете и два тънки резена кашкавал. Печете пицата за 8 минути в предварително загрята фурна на 240 градуса. В тестото не се слага сол.

Тестото стига за 3 пици с диаметър 24 см. или 1 голяма семейна пица. Кашкавалът се поръсва най-отдолу, за да придобие блатът малко по-солен вкус. Тестото не втасва.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Катя Благоева
Не съм опитвала и ми изглежда много вкусно!
0
0
Ваня Благоева
До сега не съм пробвала подобна рецепта.
0
0
Ваня Георгиева
Интересна рецепта за пица.
0
0