Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница с фиде и сирене

Сладка баница с фиде и сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Сладка баница с фиде и сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Ако не беше предложението на Наталия, никога нямаше да ни хрумне да напълним баницата с фиде"

Необходими Продукти

  • фиде - 400 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • За корите
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за тавата
  • масло - за намазване
  • захар - кристална за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фидето се сварява в солена вода, прецежда се и се изплаква със студена вода, след което се оставя да се отцежда в гевгир. След като фидето е готово си месим тестото за корите.

Смесваме брашното, водата и солта, омесваме хубаво тесто, след което разделяме на две части и от тях разточваме две тънки кори. Едната кора слагаме върху намазана обилно с олио тава, като стените на тавата също трябва да са покрити от кората.

След като сме сложили кората в купа смесваме фидето и натрошеното сирене, разбъркваме внимателно и изсипваме върху кората. В отделен съд разбиваме яйцата, добавяме млякото, захарта и олиото (1 к.ч.) и хубаво разбъркваме да се разтвори напълно захарта, след което с лъжица сипваме сместа равномерно върху фидето.

Отгоре покриваме с другата кора и изрязваме излишните краища от кората. Печем на слаб огън (в случая върху печка на дърва) или на 180-200 градуса във фурна за около 30-40 минути без да обръщаме (ако печем на дървена печка след като се изпече от едната страна е необходимо да обърнем). След като е готова баницата я мажем с масло и поръсваме с кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Това изглежда е от дебелото фиде.
10.05.2016 12:42
1
Покажи всички подкоментари