Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шишчета»Панирани пържени тиквички на шишче

Панирани пържени тиквички на шишче

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Панирани пържени тиквички на шишче
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Страхотна идея, интересно и красиво предложение за вкусно хапване!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр. малки
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват, набождат се на шишчета, разрязват се внимателно на спирала и леко се издърпват, за да се разтворят.

В дълбока чиния чукваме яйцата и разбъркваме хубаво, прибавяме брашното (и двата вида), сипваме и щипка черен пипер и сол 1 ч.л., разбъркваме да се получи хомогенна смес.

Загряваме олиото (може във фритюрник, дълбок тиган или тенджера), след това вземаме едно по едно шишчетата с тиквички, овалваме хубаво в панировката (да влезне и навътре в спиралата), след което пускаме в олиото.

Ако олиото не покрива напълно тиквичките, е необходимо да ги завъртим, за да се изпържат от всички страни.

След като са готови изваждаме върху кухненска хартия или салфетка и ако е необходимо поръсваме със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава идея
11.05.2016 08:23
Диана
Диана
Мммм интересна идейка,ще пробвам
10.05.2016 16:44
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много са интересни, не съм се сещала :)
10.05.2016 15:55
1
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Правила съм на спирала картофи и ги правя във фритюрник. Тиквичките стават ли хрупкави или са мекички?
10.05.2016 14:21
2
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много благодаря за отговора.
10.05.2016 13:37
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат много вкусни. Страхотна рецепта, за която благодаря.
10.05.2016 13:35
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Как или с какъв нож ги правите на спирала?
10.05.2016 13:32
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Благодаря
10.05.2016 13:18
цветослава киркова
цветослава киркова
Страхотна идея и рецепта, поздравления.
10.05.2016 13:10