Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват, набождат се на шишчета, разрязват се внимателно на спирала и леко се издърпват, за да се разтворят.
В дълбока чиния чукваме яйцата и разбъркваме хубаво, прибавяме брашното (и двата вида), сипваме и щипка черен пипер и сол 1 ч.л., разбъркваме да се получи хомогенна смес.
Загряваме олиото (може във фритюрник, дълбок тиган или тенджера), след това вземаме едно по едно шишчетата с тиквички, овалваме хубаво в панировката (да влезне и навътре в спиралата), след което пускаме в олиото.
Ако олиото не покрива напълно тиквичките, е необходимо да ги завъртим, за да се изпържат от всички страни.
След като са готови изваждаме върху кухненска хартия или салфетка и ако е необходимо поръсваме със сол.
Коментари