Домашна пица Дяволо

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
563
4
10/05/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 730
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в топлата вода и към тях се добавя брашното. Замесва се меко тесто и накрая се добавя зехтин, като продължаваме да месим тестото докато не поеме зехтина.

Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло да втасва. През това време нарязваме доматите на едри парчета и ги посоляваме. Варим ги около 15 минути. Оставяме да изстинат и с ръце ги намачкваме и махаме ципата.

Добавяме босилека и пасираме до получаване на гладък сос. Шунката, манатарките и лютите чушки нарязваме на средно дребни парчета. Намазваме с олио тавата, в която ще печем пицата, и с ръце разтегляме тестото да покрие цялата площ на тавата.

Тестото за пица никога не се точи, винаги се разтегля с ръце. Намазваме тестото обилно с доматения сос. Отгоре настъргваме твърдо сварените яйца и подреждаме шунката, гъбите и чушките.

Топеното сирене го режем на кръгчета и го разпределяме върху пицата. Накрая нарязваме маслото на малки парчета и също го слагаме отгоре до топеното сирене.

Слагаме пицата да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна. 5 минути преди да е готова пицата я изваждаме и настъргваме кашкавал. Връщаме във фурната да се допече.

Иноксова тава за пица 28 см-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Иноксова тава за пица 28 см
24.00 лв.
18.48 лв.
Виж ››

С подходящата тава за пица лесно ще се превърнете в майстори-пицари у дома. Направете най-тънките и хрупкави пици лесно и бързо. Нуждаете единствено от иноксова тава за пица, която ще намерите при нас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
К К
К К
11.05.2016 21:46
Правя често пица за децата със същата рецепта.
0
0