Начин на приготвяне
Първо замесваме кюфтетата. В малка купичка слагаме каймата, рендосваме лука и добавяме останалите продукти. Оформяме малки топчета и ги слагаме в тавичка едно до друго.
След това в дълбока тенджера наливаме вода и я слагаме да кипне. Докато кипне водата си приготвяме лука и чушките, които нарязваме като за готвене. След като кипне водата ги слагаме да покипят 10 минути и добавяме олио.
След това пускаме кюфтенцата и слагаме 2 шепи ориз. Оставяме ги така да кипят докато се сварят.
Като са готови пробваме ориза в супата и този в едно от кюфтетата, щом е готов добавяме сол и чубрица на вкус.
Нарязваме целина и я добавяме, след 5 минути махаме от котлона. Целината придава страхотен аромат на супата и става много вкусна.
Коментари