Картофена яхния с чубрица

Катя БлагоеваКатя БлагоеваГотвач157733871
11/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 141
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелваме и нарязваме картофите и ги слагаме в една купа. В дълбока тенджера нарязваме лука и го запържваме.

Като омекне го заливаме с топла вода докато кипне и изсипваме картофите, ако ни се вижда малко водата може да се долее, въпрос на вкус. Аз слагам повече вода. След това оставяме картофите да кипят докато се сварят.

Като са полуготови ги овкусяваме със сол и слагаме домата, който предварително сме нарязали. Слагаме и повече чубрица и оставяме да покипи около 10 минути, сваляме от огъня и поднасяме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Марияна
Марияна
13.05.2016 20:44
Класика, липсва само едно хубаво и топло хлебче.
1
0
Катя Благоева
Да би било много хубаво, аз предпочитам да е топла питка и става супер!
0
0
Албена Асенова
Много я обичам,само дето аз слагам джоджен.
1
0
Катя Благоева
Да може и с джоджен, но не слагам тъй като децата много ги обичат по този начин!
0
0
Ваня Благоева
Обожавам картофена яхния, аз слагам и малко черен пипер и магданоз, но въпрос на вкус.
1
0
Катя Благоева
Да хубаво е. Аз правя и със сух копър става страхотно, но домашен - има страхотен аромат.
0
0