Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Пържени свински хапки с гъбен сос и бял ориз

Пържени свински хапки с гъбен сос и бял ориз

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Пържени свински хапки с гъбен сос и бял ориз2 / 2
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г от филе
  • гъби - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • ориз - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
  • масло - 50 г
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязвам на хапки. Слагам сол, черен пипер, червен пипер, олио - всичко на око, разбърквам и оставям да престои. В тиган с олио изпържвам хубаво месото, изваждам в чиния. В същия тиган наливам вода и деглазирам. Прецеждам.

В друг съд слагам маслото и запържвам предварително почистените и нарязани много на ситно гъби, добавям брашното и леко разбърквам, разреждам с прецедения бульон и бъркам докато се получи гладък сос с желана гъстота. Подправям със сол, черен пипер на вкус.

В друга купа слагам вода, сол и лимоновия сок да заври на котлона. Добавям ориза, който е измит под течаща вода. Варя и бъркам докато се свари. 3 минути преди да се свари затварям плътно с капак и оставям да изстине.

Лимона нарязвам на тънки шайби. В чиния сервирам месото, поливам със соса, от ориза оформям топки, лимоновите шайби за украса и стрък магданоз за финал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно, но за ориза бих добавила и малко черен пипер.
11.05.2016 14:00
1
1
Покажи всички подкоментари