Начин на приготвяне
Гасим содата с оцета. Разбиваме яйцето в купа, прибавяме размекнатото масло (аз ползвам немско). Разтопяваме си леко меда.
Прибавяме канелата, джинджифила, прясното мляко. Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера. Объркваме си всички продукти.
Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Разточваме кора с точилка и режем формички по свое желание. Аз съм направила с роклички, чанти, шапки, цветя, пеперуди, звезди. Нареждаме си изрязаните формички върху тава с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна 4-5 минути на 180 градуса. Разточваме фондана върху посипан с пшенично нишесте плот, за да не залепва. Предварително съм си купила жълт и червен фондан. Режем формички и от фондана.
Лепим върху бисквитките, но след като са изстинали, с помощта на разбит белтък. Белтъкът го нанасяме с четка. Декорираме с топченца, сърчица, пръчици и др. захарни декорации.
Поставяме ги отгоре с леко притискане. Аз ползвах на Йоткер. Вече украсените сладки оставяме да престоят 3-4 часа да стегне фонданът. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.
Коментари