Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Закуски с кренвирши и сусам

Закуски с кренвирши и сусам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Закуски с кренвирши и сусам
Снимка: Марияна
10 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12 бр.
"Забравете за готовите закуски, просто станете един час по рано и пригответе вкусна закуска с кренвирши и сусам за обичаните хора."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък за намазване
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 530 г
  • олио - 100 мл
  • масло - за намазване на тавата
  • кренвирши
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топличкото мляко размиваме маята с 1 с.л брашно и 1 ч.л захар. Оставяме го на топло, завито с кърпа, за да шупне. Пресяваме брашното добре, защото така стават по-добре закуските. Аз ползват от брашното София мел.

Разбиваме яйцата, слагаме солта и захарта, после олиото постепенно. Правим си кладенче в брашното и изсипваме сместа. Месим върху набрашнен плот, докато се получи меко тесто. Омесеното тесто оставяме да втаса за 30-40 минути покрито с кърпа на топло. Разделяме го на 12 части.

Всяка топка разточваме с точилка да стане правоъгълник. В края до повече от половината режем на ленти. Режем закуските на ленти. В ненарязаната част слагаме от нарязани на ленти кренвирш. От горната част в която сме сложили кренвирши навиваме към частта в лентите до края.

Получават се едни хубави закуски тип кренвиршки на ивички. Нареждаме ги в намазана с олио тава и посипана с брашно. Втасват в тавичката 20-30 минути на топли, покрито с кърпа. Мажем с жълтъка. Поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
С дебърцини пак стават.
13.05.2016 08:48
Албена Асенова
Албена Асенова
Ако кренвирша заменя с нещо друго сигурно пак ще са вкусни.Не обичам много кренвирши.
13.05.2016 06:32
Марияна
Марияна
Вкусни, ароматни, но стават бавничко - месене, втасване...
12.05.2016 14:05
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусни и бързи за приготвяне.
12.05.2016 14:03