Начин на приготвяне
В топличкото мляко размиваме маята с 1 с.л брашно и 1 ч.л захар. Оставяме го на топло, завито с кърпа, за да шупне. Пресяваме брашното добре, защото така стават по-добре закуските. Аз ползват от брашното София мел.
Разбиваме яйцата, слагаме солта и захарта, после олиото постепенно. Правим си кладенче в брашното и изсипваме сместа. Месим върху набрашнен плот, докато се получи меко тесто. Омесеното тесто оставяме да втаса за 30-40 минути покрито с кърпа на топло. Разделяме го на 12 части.
Всяка топка разточваме с точилка да стане правоъгълник. В края до повече от половината режем на ленти. Режем закуските на ленти. В ненарязаната част слагаме от нарязани на ленти кренвирш. От горната част в която сме сложили кренвирши навиваме към частта в лентите до края.
Получават се едни хубави закуски тип кренвиршки на ивички. Нареждаме ги в намазана с олио тава и посипана с брашно. Втасват в тавичката 20-30 минути на топли, покрито с кърпа. Мажем с жълтъка. Поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Коментари