Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето. Натрошаваме си сиренце. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче.
В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото и месим. Постепенно докато месим си прибавяме и сиренцето.
Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и пак си месим. Получава се мекичко тесто, ароматно. Точим с точилката лист върху набрашнен плот. Режем с чиния или капак, леко набрашнен върху разточения лист.
Получават се правоъгълни питки с хубави краища. Нагряваме олиото и пържим. Опитайте, ще ви харесат - ароматни, меки и вкусни питки. Да ви е сладко!
Коментари