Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Чеснова пърленка с кашкавал и сирене

Чеснова пърленка с кашкавал и сирене

Чеснова пърленка с кашкавал и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10
"Толкова е вкусна, топла и ароматна тази Чеснова пърленка с кашкавал и сирене, че няма да искате да я споделите доброволно !"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 ч.л
  • мая - 1/2 кубче
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л
  • масло - 2 с.л за намазване
  • чесън - 3 скилидки за намазване
  • сирене
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята с малко вода, захар и брашно. Пресяваме брашното и разтваряме содата в киселото мляко.

Прибавяме млякото към брашното и яйцето. Добавяме и всички останали продукти. Замесваме меко тесто.

Оставете го да втаса за около половин час. Правим топки и оформяме тънки питки. Мажем ги с маслото, при което има счукан чесън.

Като ги запечем слагаме сирене и кашкавал и леко запичаме, само да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда супер, аз скоро не съм правила пърленки, а гледам само рецепти качвате на пърленки, добре че не съм бременна :D
15.05.2016 13:02
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пак е вкусна но тогава вече има вкус на топла тънка питка със сирене и кашкавал.:)
15.05.2016 00:04
1
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Без чесън дали ще е вкусно
14.05.2016 23:59
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Децата искаха на тиган, мъжа на плоча а аз във фурна, и познайте- и на фурна и на тиган правихме. И в двата варианта е вкусна.
14.05.2016 23:09
1
К К
К К
Много ми допада, страхотно изглежда и е много вкусно!
14.05.2016 21:58
Monika Ivanova
Monika Ivanova
А как ги запичате във фурна ли?
14.05.2016 15:13
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Без чесън не е същото.
14.05.2016 10:53
Албена Асенова
Албена Асенова
О,с това чесънче и мен много ми допада.
14.05.2016 10:13
Марияна
Марияна
И този вид ще изпробвам. Вкусотия!
14.05.2016 09:12