Начин на приготвяне
Патладжанът се реже на филии и се накисва в подсолена вода за около 10 минути. След като се отцеди го изпържваме и поставяме върху хартия за да попие мазнината. С изпържения на филийки патладжан се облепват дъното и стените на кексова форма.
Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават с малко мазнина. След това се прибавя каймата, а след нея и нарязаните на ситно домати. Подправяме със сол, черен пипер и босилек. Разбъркваме и изчакваме да се посгъсти.
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. След това се отцеждат и се охлаждат под студена течаща вода. Размесват се с настърган кашкавал, двете яйца и каймата с доматения сос се изсипват върху патладжана. Печем в умерена фурна.
Коментари