Яйла чорба

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
15/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 208
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя оризът. Измива се, добавят се 3 в.ч вода и се сварява до готовност. След това се оставя да се охлади малко.

Добавят се 2 в.ч. вода към ориза. Отделно се разбъркват киселото мляко и брашното, добавят се към ориза и се слага на котлон да покъкри малко.

Накрая се посолява на вкус. Отделно се разтопява маслото, добавя се мента и леко се запържва, маслото се изсипва върху готовата чорба.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Michaela Berova
Michaela Berova
10.04.2020 01:05
Страхотна супа. Вместо мента сложих джоджен аз.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
17.05.2016 14:50
става ли като чорба, че като чета и гледам повече на каша ми прилича?
0
0
Джемиле Чешлиева
Това е чорба по турска рецепта. Обикновено се приготвят с кисело мляко и имат леко кисел вкус. Повечето ястия са с кисело мляко. Харектерно е за турската кухня.
0
0
К К
К К
17.05.2016 14:47
Ароматно и вкусно!
0
0
Джемиле Чешлиева
Няма толкова аромат, колкото кисел вкус.
0
0