Домашно пиде с моцарела

Домашно пиде с моцарела

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
17/05/2016
"Просто пиде уж, а не ни се иска нищо друго, само още една порция от него"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 336
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд пресяваме брашното и в средата му правим кладенче, в него изсипваме солта, захарта и олиото. С помощта на хладка вода замесваме твърдо тесто, което покриваме с фолио и оставяме да втаса за 30–45 минути.

От тестото късаме топки и ги разточваме на кора с големина на чиния за хранене.

Върху едната половина на кората слагаме част от настърганата моцарела и покриваме с другата.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Когато е почти готово изваждаме и поръсваме и отгоре с моцарела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
Стана доста вкусно, макар, че не съм майстор в оформянето, все още
0
0
Албена Асенова
Какво е пиде?Не ми е позната тази дума.
0
0
К К
К К
17.05.2016 20:36
Много добре е приготвено!
0
0