Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Домашно пиде с моцарела

Домашно пиде с моцарела

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашно пиде с моцарела
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Просто пиде уж, а не ни се иска нищо друго, само още една порция от него"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • олио - ¾ ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • моцарела - 400 г настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд пресяваме брашното и в средата му правим кладенче, в него изсипваме солта, захарта и олиото. С помощта на хладка вода замесваме твърдо тесто, което покриваме с фолио и оставяме да втаса за 30–45 минути.

От тестото късаме топки и ги разточваме на кора с големина на чиния за хранене.

Върху едната половина на кората слагаме част от настърганата моцарела и покриваме с другата.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Когато е почти готово изваждаме и поръсваме и отгоре с моцарела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Стана доста вкусно, макар, че не съм майстор в оформянето, все още
29.04.2017 17:51
Албена Асенова
Албена Асенова
Какво е пиде?Не ми е позната тази дума.
18.05.2016 06:35
К К
К К
Много добре е приготвено!
17.05.2016 20:36
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно и апетитно.
17.05.2016 16:05
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Личи си кой е мастър- снимките ви ме карат да приготвям вашите рецепти
17.05.2016 15:41
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Дали ще може и на тиган да става?
17.05.2016 15:40