Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Медени крилца на барбекю

Медени крилца на барбекю

Медени крилца на барбекю3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусното пилешко на барбекю е в маринатата, това е"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 16 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 бр. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбъркваме зехтина, пилешкия бульон, сока от лимона, меда и соевия сос.

Хубаво омесваме крилцата във тази марината. Покриваме със домакинско фолио и оставяме да престоят поне 1-2 часа.

Палим барбекюто, хубаво трябва да се разгори и като е вече умерен огънят, слагаме крилцата, като следим да не ги прегорим, защото от медената марината бързо се запичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много са апетитни!
17.05.2016 14:10
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз слагам в маринатата и ч глава лук нарязана на едро.Перфектни са.
17.05.2016 11:00
Yana G.
Yana G.
Да, да, знам. Страхотно са се получили, със страшно апетитна коричка.
17.05.2016 08:57
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Малко може да ви се вижда че са препечени но са дебелички и на барбекю така стават.За да не са сурови отвътре трябва са добре запечени.
17.05.2016 08:53
Yana G.
Yana G.
Страхотна рецепта, идеална за откриване сезона на барбекюто. Страшно апетитно изглеждат! Направо лигите ми потекоха хахах
17.05.2016 08:48
1