Пилешко с естрагон

DianaDiana
Чирак
61382831
Пилешко с естрагон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Крехко, ароматно и новаторско изкушение !"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • бульон - 1/2 ч.ч. пилешки
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • горчица - 1 с.л. мека с мед
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • естрагон - 1 ч.л. ситно нарязан пресен
  • зехтин - в равни количества с маслото
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на хапки. Загрейте мазнината и запечатайте в нея месото. Когато се зачерви от всички страни прибавете лука, нарязан на ситно, и гответе още минута.

Налейте пилешкия бульон и овкусете със сол и черен пипер. Похлупете и намалете силата на огъня на половина.

Оставете така да се готви до редуциране на течността.

В отделен съд смесете прясното мляко, горчицата и нишестето. Прибавете ги на тънка струйка при къкрещото пилешко.

Поръсете с естрагон и оставете да се готви докато се сгъсти сосът. Готовото ястие сервирайте поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много добре изглежда,а дали може да се замени естрагона с друга подправка?Нещо не го долюбвам ?
17.05.2016 17:53
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Аз до сега никога не съм ползвала естрагон, но рецептата е разкошна.
17.05.2016 16:11
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Нямам представа за естрагона но ми харесва рецептата.Ще опитам като намеря.
17.05.2016 14:49
К К
К К
Не съм опитвала, но ми допада рецептата!
17.05.2016 13:35