Начин на приготвяне
Фасулът се сварява до готовност в солена вода (10 минути), след което се прецежда и оставя да изстине.
В голяма купа чукваме яйцето, разбъркваме и прибавяме сухите съставки, разбъркваме отново да се получи гъста каша, ако е необходимо добавяме още царевично брашно.
След като е готова панировката, загряваме олиото, сипваме фасула в панировката и разбъркваме с лъжица.
След като олиото е готово вземаме в едната ръка купата, с другата ръка вземаме по едно парченце фасул и пускаме внимателно в олиото.
Така правим и с останалия фасул, като щом се изпържат от едната страна обръщаме от другата (Използвайте по-широк тиган, за да стане по-бързо).
Коментари
Вкусно ли стана,хрупкав ли е?