Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран зелен фасул

Паниран зелен фасул

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Паниран зелен фасул
Снимка: Наталия Петрова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 300 г (замразен)
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се сварява до готовност в солена вода (10 минути), след което се прецежда и оставя да изстине.

В голяма купа чукваме яйцето, разбъркваме и прибавяме сухите съставки, разбъркваме отново да се получи гъста каша, ако е необходимо добавяме още царевично брашно.

След като е готова панировката, загряваме олиото, сипваме фасула в панировката и разбъркваме с лъжица.

След като олиото е готово вземаме в едната ръка купата, с другата ръка вземаме по едно парченце фасул и пускаме внимателно в олиото.

Така правим и с останалия фасул, като щом се изпържат от едната страна обръщаме от другата (Използвайте по-широк тиган, за да стане по-бързо).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
По принцип е турска рецепта и тук е много популярен, мислех че не е нищо ново и несъм се сетила да сложа рецепта до сега. Даже писах в търсачката за да не пипиша излишно но намерих само рецепта без снимка. Опитайте ...
17.05.2016 17:36
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много интересен ми стана този фасул,чак ме е яд,че не публикува по рано тази рецепта,точно вчера сготвих със свинско моя фасул :)
Вкусно ли стана,хрупкав ли е?
17.05.2016 17:27
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
До сега никога не съм приготвяла паниран зелен фасул, но изглежда много добре, за гарнитура ще е чуден.
17.05.2016 16:12
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
За първи път виждам но ми се вижда вкусно.
17.05.2016 15:53
1
1
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Дъщеря ми само така го яде, защото й казвам че са рибки
17.05.2016 15:42
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Не съм панирала досега! Панировката е много хубава! Браво!
17.05.2016 13:36
2
Покажи всички подкоментари