Начин на приготвяне
Маята подхранваме с 1 с.л. захар. Добавям 100 мл топло прясно мляко и няколко лъжици брашно да стане на каша. Покривам със салфетка и оставям да се надигне.
От яйцата отделям единия белтък, с който ще намажем кифличките. Другите разбъркваме със захарта, олиото, млякото, ванилията и лимоновата кора.
Смесвам яйцата с шупналата мая и постепенно добавям и брашното. Замесвам меко тесто, което оставям да втаса. Разделям на две топки. Всяка от които разточвам на кръг.
Разрязвам на триъгълници. Във основата на всеки триъгълник слагам по ч.л. течен шоколад. Навивам и подреждам в тавичка за печене, намазана с олио.
Намазвам с разбит белтък и поръсвам със захар. Оставям да втасват покрити. Пека в загряла фурна на 80 градуса и постепенно увеличавам градусите.
Коментари