Начин на приготвяне
В дълбока купа изсипваме сухата мая. Към маята прибавяме 3-4 с.л. прясно мляко, 1 с.л. захар и 4 с.л. брашно.
Разбърква се до получаването на хомогенна смес.
Купата се завива с кърпа и се слага на топло за около 10 - 15 минути.
През това време брашното се пресява два пъти.
След това към маята се прибавят яйцата, захарта и прясното мляко. Разбърква се.
Пресятото брашно се прибавя постепенно към сместа.
Замесва се меко тесто за кифлички.
Към готовото тесто се прибавя по малко от олиото и свинската мас. Меси се, докато тестото ги поеме.
Готовото тесто се завива и се оставя на топло да втаса за 2 часа.
След като е втасало, отново се меси. И отново втасва още 2 часа.
През това време шоколадът се нарязва или натрошаваме на много малки парчета.
Втасалото тесто се къса на малко топки тесто.
Всяка топка тесто се разточва, по цялата дължина се слага от шоколада и се навива на руло. Навитото руло го усуках. След това се навива на спирала в тава, която е застлана с хартия за печене.
Готовите козуначени кифлички се редят на разстояние една от друга.
Козуначените кифлички с шоколад Милка се пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40-45 минути.