Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Мини кифлички с течен шоколад

Мини кифлички с течен шоколад

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
27/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
18
"Основно правило при кифличките - не е важно колко са големи, а колко от тях има за изяждане"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл хладка
  • захар - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • суха мая - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтопява в хладката вода. Добавя се олиото.

Маята се смесва с пресято брашно и се добавя постепенно. Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса за 30 мин.

После тестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кора, реже се на триъгълници, като всяко парче се намазва с течен шоколад. После се увиват на кифлички, нареждат се в леко намазнена тава.

Оставят се да втасат кифличките още малко, след което се намазват с разбитото яйце. Пекат се във фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: