Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и нарязват на много ситно, заливат се с 1.5 - 2 литра вода и се слагат да се варят. Оризът се измива хубаво и се смесва с каймата.
След като картофите заврят сипваме сол на вкус и ги оставяме да врят на слаб огън за 10 минути. След това прибавяме нарязания на ситно лук, оформяме топчета от каймата и прибавяме и тях. Варим до полуготовност.
Спанакът се измива и се слага в подходящ съд за пасиране, след това се залива с един черпак от врящия бульон в тенджерата и се пасира хубаво.
Пасираният спанак сипваме в тенджерата със супата, слагаме и маслото, щипка черен пипер и варим само 1- 2 минути, след което махаме от огъня.
Коментари