Сладка баница на рози с локум

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
468
308
207
1
18/05/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 107
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • Продукти за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. (ще ни трябва и допълнително за измесването),
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч. л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мас - купичка разтопена свинска (може и олио или разтопено масло или маргарин)
  • пълнеж
  • локум - 1 кутия
  • За сиропа
  • вода - 1.5 л
  • захар - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от маята, разтворена в хладкото мляко, брашното, солта, захарта и яйцата. Не бива да става много твърдо тесто. Оставете го втаса, след което го разделете на 9 еднакви топки.

Всяка една топка се разточва на тънка кора, след което готовите кори се намазват с разтопена мас. Върху намазнена кора се слага втора разточена кора, а отгоре се нареждат накъсани локумчета.

Навийте на руло и го нарежете на парчета, които са с дебелина около 1.5 см. Така направете с всички кори и наредете розичките в тава.

Оставете ги да втасат за около 30-тина минути, завити с кърпа. Печете баницата в загрята на 180 градуса фурна. Добре изстиналата баница се залива с топлия захарен сироп.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eleonora Yordanova
Eleonora Yordanova
16.05.2020 17:54
Само не разбрах,защо 9 кори щом се навиват по 2,или нещо не съм разбрала!?Или се слагат всичките девет и тогава се навиват,като м/у тях през две се слага локум и тогава се нарязват.
0
0