Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сладка баница на рози с локум

Сладка баница на рози с локум

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575493335171
Сладка баница на рози с локум2 / 2
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Силно ви препоръчваме да не залагате само на солени банички, а да обърнете внимание и на сладките, защото те са не по-малко вкусни"

Необходими Продукти

  • Продукти за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. (ще ни трябва и допълнително за измесването),
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мас - купичка разтопена свинска (може и олио или разтопено масло или маргарин)
  • пълнеж
  • локум - 1 кутия
  • За сиропа
  • вода - 1.5 л
  • захар - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от маята, разтворена в хладкото мляко, брашното, солта, захарта и яйцата. Не бива да става много твърдо тесто. Оставете го втаса, след което го разделете на 9 еднакви топки.

Всяка една топка се разточва на тънка кора, след което готовите кори се намазват с разтопена мас. Върху намазнена кора се слага втора разточена кора, а отгоре се нареждат накъсани локумчета.

Навийте на руло и го нарежете на парчета, които са с дебелина около 1.5 см. Така направете с всички кори и наредете розичките в тава.

Оставете ги да втасат за около 30-тина минути, завити с кърпа. Печете баницата в загрята на 180 градуса фурна. Добре изстиналата баница се залива с топлия захарен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз ги деля на три топки.Всяка една намазва с олио и на последната слагам локум. Тогава се навива на руло и се реже.Може да сложим и стафиди с локум.
16.07.2023 08:59
Eleonora Yordanova
Eleonora Yordanova
Само не разбрах,защо 9 кори щом се навиват по 2,или нещо не съм разбрала!?Или се слагат всичките девет и тогава се навиват,като м/у тях през две се слага локум и тогава се нарязват.
16.05.2020 17:54