Начин на приготвяне
Замесваме тесто от маята, разтворена в хладкото мляко, брашното, солта, захарта и яйцата. Не бива да става много твърдо тесто. Оставете го втаса, след което го разделете на 9 еднакви топки.
Всяка една топка се разточва на тънка кора, след което готовите кори се намазват с разтопена мас. Върху намазнена кора се слага втора разточена кора, а отгоре се нареждат накъсани локумчета.
Навийте на руло и го нарежете на парчета, които са с дебелина около 1.5 см. Така направете с всички кори и наредете розичките в тава.
Оставете ги да втасат за около 30-тина минути, завити с кърпа. Печете баницата в загрята на 180 градуса фурна. Добре изстиналата баница се залива с топлия захарен сироп.
Коментари