Начин на приготвяне
От белтъците и другите съставки за тестото замесваме меко тесто (докато спре да се лепи тестото по пръстите). Оставяме го да втаса на топло за 30 минути.
Втасалото тесто премесваме и разделяме на топки с големината на едно яйце.
Всяка топка разточваме (може и на ръце и с точилка) на малка питка с големина колкото една кафяна чинийка.
Разрязваме на кръст (не до средата), поставяме лъжичка плънка в средата и завиваме, като оформяме розичка (вижте снимката от едни други мои солени кифлички).
Редим розите в намазана с меко масло тава с диаметър 28 см.
Разбиваме жълтъците с 2 с.л. прясно мляко и намазваме вече оформената питка, поръсваме с макови семена.
БЕЗ ВТОРО ВТАСВАНЕ, печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Сладката пита на Рози е готова.