Калцоне

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
18/05/2016
"Вижте как се прави калцоне по нашенски, после да не кажете, че не сме ви казали "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 345
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мая - 7 г суха
  • сол - 1/4 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • вода - 180 мл топла
  • брашно - 300 г тип 500
  • зехтин - 2.5 ч. л.
  • Плънка
  • шунка - 250 г на ивички
  • печурки - 200 г консервирани (нарязани на филийки)
  • чедър - 100 г настърган
  • маруля - 4 - 5 листа (салата Рокет), ситно накълцани
  • яйца - 1 бр. леко разбито
  • морска сол - 2 ч. л. едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта, солта и водата, разбъркайте с вилица и покрийте купата. Оставете маята да шупне за 10-тина минути. В отделна купа пресейте брашно и добавете към него зехтина и маята.

Замесете меко и еластично тесто. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Покрийте и оставете на топло да удвои обема си.

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко зехтин и премесете отново втасалото тесто. Разделете го на 4 части, всяка от които се разточва.

Върху едната половина се слага част от шунката, марулята, сиренето и гъбите, но оставете 2 см от края, които да не са покрити. Намажете ръба на пицата с малко вода и похлупете с другата половина.

Защипете добре краищата, наредете приготвените пици Калцоне в тавата и ги намажете с разбито яйце, поръсете с черен пипер и едрата сол. Печете до получаване на златист цвят.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя Благоева
Не съм приготвяла с чедър! Какъв му е вкуса на какво точно?
0
0