Калцоне

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Калцоне
Снимка: Диана Андрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вижте как се прави калцоне по нашенски, после да не кажете, че не сме ви казали"

Необходими Продукти

  • мая - 7 г суха
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 180 мл топла
  • брашно - 300 г тип 500
  • зехтин - 2.5 ч.л.
  • Плънка
  • шунка - 250 г на ивички
  • печурки - 200 г консервирани (нарязани на филийки)
  • чедър - 100 г настърган
  • маруля - 4 - 5 листа (салата Рокет), ситно накълцани
  • яйца - 1 бр. леко разбито
  • морска сол - 2 ч.л. едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта, солта и водата, разбъркайте с вилица и покрийте купата. Оставете маята да шупне за 10-тина минути. В отделна купа пресейте брашно и добавете към него зехтина и маята.

Замесете меко и еластично тесто. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Покрийте и оставете на топло да удвои обема си.

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко зехтин и премесете отново втасалото тесто. Разделете го на 4 части, всяка от които се разточва.

Върху едната половина се слага част от шунката, марулята, сиренето и гъбите, но оставете 2 см от края, които да не са покрити. Намажете ръба на пицата с малко вода и похлупете с другата половина.

Защипете добре краищата, наредете приготвените пици Калцоне в тавата и ги намажете с разбито яйце, поръсете с черен пипер и едрата сол. Печете до получаване на златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Не съм приготвяла с чедър! Какъв му е вкуса на какво точно?
18.05.2016 17:45