Начин на приготвяне
В подсолена вода се сваряват обелените картофи (да не са разварени).
Охлаждате и нарязвате на колелца. Доматите и патладжанът се нарязват на кръгчета.
Патладжанът се запича за кратко на грил тиган. В тиган се задушават лукът и чесънът. Добавя се каймата и след 3-4 минути свалете от котлона.
Поръсва се с нарязаните магданоз и копър.
В намаслена тавичка започнете да подреждате мусаката по следния начин: домати (колелцата разрязани на две), картофи, кайма, патладжан и т.н, докато свършат продуктите.
Поръсвате отгоре с малко сол. В купа разбивате яйцата, наливате сметаната и млякото. Разбърквате добре и заливате мусаката.
Печете гръцката мусака на 250 градуса за 30-35 минути.
Гръцката редена мусака с патладжан е готова.
Коментари