Бананово-ягодова торта

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Бананово-ягодова торта
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Стане ли дума за торти, тази е сред фаворитите - истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 готови
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 2 бр.
  • сок от компот - 200 мл
  • банани - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • ягоди - 300 г
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • бонбони - 2 бр. шоколадови (или половин шоколад - средно голям)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане възможно най-бързо тортата използвам готови блатове за торта, като при поставянето им ги напръсквам обилно със сока от компот.

За крема: Разбивам хубаво 2 яйца с 2 с.л. прясно мляко, брашното и 2 с.л. захар, като внимавам да не станат бучки. Когато сместа стане гладка изсипвам при останалото мляко и захарта, разбърквам хубаво и слагам на котлона.

Кремът е готов за не повече от 5-6 минути, като в момента, в който започне леко да се сгъстява, добавям настърганата кора от лимона, ванилията и маслото. Когато кремът вече е готов започва сглобяването на самата торта.

Най-отдолу на подноса напръсквам съвсем леко със сок от компот. Слагам блат и отново сок от компот. Редя нарязани парченца банан и ягода, след което заливам с крема. Слагам втория блат, отново сиропирам и изсипвам останалия крем като оставям малко за декорация върху плодовете.

Най-отгоре и отстрани редя ягоди и банани и ги декорирам с крем. Рендосвам половин шоколад или два шоколадови бонбона за завършек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: